De bouw van een houten ruwbouw huis is relatief eenvoudig, en om het zelf te doen kan geen probleem zijn, zelfs niet voor een persoon, die geen speciale opleiding op het gebied van de bouw heeft. Als er een kennis over houten huis bouwtechnologie, is het mogelijk om deze oefening zelfstandig te doen, zonder specialisten. Hoewel, altijd evalueren risico’s en bescherming en de noodzaak van de aanwezigheid van professionals in afzonderlijke fasen, voor zover het een gebouw, u en uw gezin zal er wonen. Het bedrijf “North House” verwerkt een prive-woning, houten ruwbouw huis projecten, doen bouw-en landschapsarchitectuur werken. Wat te doen met een huis karkas en welke materialen, apparatuur nodig zijn, zult u hier weten. Individuele boom balken of planken ‘karkassen variëren in hun kenmerken, en de framing assemblage technologie heeft verschillende kenmerken Om te werken zowel met balken en planken, is er één apparatuur set in gebruik, vergelijkbare afdichtingen, algemene montage technieken en fittingen. Opgemerkt moet worden dat als het frame wordt gemaakt van slecht gedroogd houtmateriaal, het resultaat niet duurzaam zal zijn.

Van wat een houten geraamte te maken

Voor de bouw van de frameconstructie is het noodzakelijk om timmerhout te kiezen, rekening houdend met de specificiteit van de boomsoort en de plaats van groei. Deze factoren beïnvloeden de fysieke kenmerken van planken en balken. Als men bijvoorbeeld stammen van dezelfde diameter uit het gebied van Krasnojarsk (Siberië) vergelijkt met stammen uit het centrale gebied van Rusland, dan heeft Siberisch hout een dikkere hout- en toplaag. Op dit moment wordt in de handel in houtmaterialen een enorme hoeveelheid verschillende houtwaren aangeboden, die verschillen in prijs en kwaliteit, en om een goede keuze te kunnen maken, moet je rekening houden met alle gebruiksregels van het soort houtmateriaal. Traditioneel wordt voor houten karkassen dennen- of sparrenhout gebruikt. Men is van mening, dat naaldbomen duurzamer zijn dan loofbomen, beter bestand zijn tegen instorten en de karkassen een gelijkmatiger vorm hebben. In het begin wordt de achtersteven met de handen bewerkt tot een recht materiaal, dat later in elkaar wordt gezet. Daarbij bevinden zich in een consistentie van naaldbomen speciale aromatische oliën met bacteriedodende eigenschappen, die gunstige effecten op de menselijke gezondheid bevorderen.

Massief hout

Materialen voor de bouw van frames kunnen zowel massief houten spaan als rechthoekige snijbalken zijn. Tegenwoordig is het geen probleem om dergelijk materiaal aan te schaffen: de markt van vandaag biedt de ruimste keuze aan producten voor elke smaak en tegen een zeer redelijke prijs. Sommigen vinden het misschien passender om het hout zelf te bereiden volgens de methoden van ouderen, om het werk met de hand te doen met de hulp van een helpende hand. Deze methode vereist ervaring, vaardigheid, precisie en veel verbruikte vrije tijd.

De verwerking van de benodigde hoeveelheid materiaal in de zagerij voor het bestaande ruwbouw van het huis neemt veel minder tijd in beslag. Aangekocht hout wordt geleverd aan een houtverwerkingsbedrijf voor verwerking. Zagerijmedewerkers plaatsen de boomstammen in de machine, en het productieproces begint. Tijdens het fabricageproces kan het onderwerp verschillende keren opnieuw worden ingesteld totdat bepaalde vormen en afmetingen van massief hout zijn verkregen. Een bekwame machinist kan vertellen hoe elk materiaal moet worden gesneden, zodat er zo weinig mogelijk overblijft. Voor de constructie van rekken worden meestal vierkante balken gebruikt als vloerelement, tussenvloer, en dak – rechthoekige borstel voor de installatie. Nadat het materiaal in de zagerij is voorbereid, wordt het gedroogd in een speciale droger met ventilatie en verwarming. De vochtigheidsgraad van het hout wordt verlaagd tot 7-12% en het is volledig klaar voor gebruik. Na het drogen worden alle materialen verpakt en naar de opslagplaats gebracht.

Het houten karkas kan van alle houtsoorten worden gebouwd (zelfs exotische), het belangrijkste is dat het natuurlijk is. De keuze hangt af van de financiële mogelijkheden van de eigenaar en de esthetische wensen. Maar het belangrijkste is om rekening te houden met elke eigenschap van de houtsoorten, waardoor ze nuttig of, omgekeerd, niet-bruikbare materialen voor het bouwen van een houten ruwbouw huis. Op grote schaal gebruikt bouwmateriaal voor houten huizen – dennenboom en spar. Ten eerste, dankzij de lange gedraaide houtvezels, is dit een traditioneel bouwmateriaal. Ten tweede is dit hout goedkoop. Ten derde, het heeft goede sterkte en verwarming isolatie-eigenschappen. Maar het beste voor het bouwen van een houten ruwbouw huis is espen. Het is bijna net zo slijtvast als een eik, en wordt goed verdragen door vocht – het kraakt niet en gloeit niet en is niet bang voor temperatuurschommelingen. Bovendien is het duurzaam (dichtheid bij natuurlijke vochtigheid – 689 kg/m3). Het bespaart volledig warmte. Het is gemakkelijk te hanteren – het is licht en homogeen.

Uitrusting en bevestigingsmiddelen voor houten gebouw

Het houtskeletbouw ruwbouw ontwerp vereist een goede set van gereedschappen en bevestigingsmiddelen. Allereerst zullen houtsnijmachines, langs- en dwarszagen nodig zijn bij het werken met hout. Als het gebouw van elektriciteit wordt voorzien, kan een elektrische multiplex houtzaag worden gebruikt. Schroevendraaiers en hamers zijn nodig om de afzonderlijke houten onderdelen met elkaar te verbinden. Let er bij de aanschaf van schroevendraaiers op dat de laadspanning van de accu niet lager mag zijn dan 14 V. Dit apparaat heeft stroom nodig om de onderdelen van het houtskelet in elkaar te zetten. Op de markt zijn schroevendraaiers met een normale boorfunctie. Ook elektrische boren kunnen worden gebruikt.

De schroevendraaier heeft een gereedschap nodig om te schroeven. De hamer helpt zowel bij het in elkaar zetten van de details als bij het uitlijnen van de wanden. Om de verticale en horizontale positie van het structurele deel van het frame te controleren, is een waterpas nodig. Kettingen van verschillende afmetingen worden gebruikt om kaarddetails en samenstellingen tijdelijk te bevestigen. Met behulp van een metalen of houten vierkant kunt u de juistheid van de wandgeometrie bepalen. De bouwnietmachine zal het veel gemakkelijker maken.

Een metalen hoek is nodig om de onderste banden of planken naar beneden te bevestigen. Afzonderlijk geassembleerde schilden en framesamenstellen worden aan elkaar bevestigd met verschillende lengtes of schroeven van stalen klinknagels. Om de framedelen op hetzelfde vlak te bevestigen, zijn verschillende lengtes en breedtes van metalen platen met houten bouten en loodrechte hoekbevestigingen niet nodig. Indien nodig kunnen deze strips worden gebogen om de hoek op de gewenste maat te krijgen. En tenslotte zijn tijdens de bouw een groot aantal houten bouten van hout, gegalvaniseerd of “zwart”, en meestal ook spijkers van verschillende lengte nodig.

Ter vergelijking, hoeveel moeite kost het om met de handen te werken aan een massief houten ruwbouw en woning, kijk eens hoe een huis met de meest authentieke bouwtradities is geworden, zonder gebruik van spijkers en elektrisch gereedschap

Houtskeletbouw gezocht, kijk eens bij livingwood.be